Aku blur…

Tak tau apa nak tulis malam nie. Blur sungguh…takda topik yang memasuki minda la nie. Hidupku berlangsung apa adanya. Cuma minggu ni agak boring, bebudak dah habis peksa, syllabus dah habis ajar tapi kena masuk kelas jugak macam biasa. Last-last aku wat games ngan dia orang…seronok gila bebudak tue. Yelar selama nie aku dok pulun ajar agak nyer dia orang pun dah tak larat nak tengok aku membebel tiap-tiap hari. Bukan apa aku nak dia orang dapat menguasai subjek sains nie. Aku tak nak disebabkan guna BI dia orang anggap susah dan tak leh wat. Lagipun apalah salahnya kan nak wat dia orang happy. Aku pun takda lah boring sangat nak masuk kelas ari nie.

Dalam aku menaip nie…ada mesej masuk. Terkejut beruk aku! entah mamat dari mana tetiba kata nak kenal aku pulak. Isk gila aper dia nie. Tak masuk akal betul. Dia kata dapat no. phone aku dari kawan dia tapi dah lupa sapa. Isk biar ke betul mamat nie. Takutnya! yang peliknya dia tau lak aku mengajar kat area Johor. Rasa nya tak ramai kawan yang tau aku pindah dok kat sini. Sapa lah nak mengusik hati aku yang tengah aman tenteram ini. Tak pernah lak aku war-warkan nombor aku kat sesapa. Aku tak lah terdesak sampai macam tue sekali.

Alamak dia dah sampai Pontian! Sapa mamat nie…takutnya…aku dah ler dok sorang nie. Aku kena bertenang dan carik jalan penyelesaian terbaik. IGNORE jer nanti lama-lama dia lupa lah tue. Harapnya apa jua niat dia pada aku biarlah kerana Allah Taala. Tarik nafas…lupakan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s