Hari memasak sedunia!

UmrahDah lama tak memasak nie…skill memasak pun dah hilang…yang ada skill kuak lentang jer..huhu. Nak buat macam mana selalu ada orang tolong buat. Hari ini semua kena buat sendiri. Masak ler kita. Nak harap beli kat kedai. Tak larat ler pulak. Mana tidak ada jer yang tak kena, termasin ler, tak pedas pulak dan macam-macam laie. Jadi nak tak nak hadap juga lah diri ke dapur buat apa yang patut. Menu ringkas jer udang masak cili api campur ngan kancang panjang dan tauhu…hahaha menu yang lengkap. Siap sayur sekali masak masuk semua hah kan mudah tue. Segera dan sedap dimakan. Terfikir juga…sekarang masih sendiri..kalau berdua nanti macam mana pulak..larat ker nak masak hari-hari. Tak terbayang ler pulak. Takut tak terpikul tanggungjawab hihik.

My mum call nun dari Mekah…seronok sangat mak kat Mekah. Gembira jer suara dia. Moga mak dapat laksanakan ibadah ngan baik.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s